Hunderåd

Å reise med hund på ferie

Har du vært eller skal du ut å reise med din hund? Jeg har snakket med mange hundeeiere som er forvirret over regelverket. Reglene varierer litt fra land til land, så det er viktig å sette seg godt inn i kravene til akkurat ditt ferieland.

Før du kjøper hund og ha valp i huset, del 2

Du har nå brukt tid på å finne ut hvilken hunderase du ønsker å anskaffe, enten det er valp, omplasseringshund eller hund på fòr. Å ha hund på fòr (være fòrvert) betyr at oppdretter eier hunden, men du har hunden hjemme hos deg på heltid.

Før du kjøper hund og ha valp i huset, del 1

Det å gå til anskaffelse av en hund er ikke noe man bør gjøre på impuls, enten det er en voksen omplasseringshund eller en valp.

I denne bloggen vil jeg fokusere på hva du bør tenke på før du får en valp i huset, og hva du bør vite når det gjelder valg av rase. Jeg skriver 2 bloggposter om temaet – den andre blir postet snart.

Hundens dempende signaler, del 3 - eksempler

Nå som jeg har forklart litt rundt viktigheten av å forstå hundens signaler, ønsker jeg å gi dere forklaringer på de mest brukte signalene som hundene våre bruker.

Når du vet hva du skal se etter, er det lettere å kjenne igjen signalene – både når de blir gjort og i hvilke situasjoner hunden din bruker dem.Barn, hund og dempende signaler, del 2

Hund og barn

Stadig leser jeg om hunder som har bitt barn. Hver gang jeg hører slike nyheter, tenker jeg: Hva var det menneskene gjorde for at hunden måtte gå i forsvar? Hvor mange avstandsøkende signaler ga hunden på forhånd? En ting er sikkert; hunden har gitt signaler - de har bare ikke blitt forstått og respektert.

Mange ulykker med hunder kunne vært avverget med den mest grunnleggende forståelsen for hundens signaler. Om vi påtar oss ansvaret for en hund, påtar vi oss også ansvaret med å forstå hunden vår.

Sider